Εκτός λειτουργίας τέθηκε χθες, Τετάρτη, λόγω βλάβης το σύστημα παροχής οξυγόνου στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, προσθέτοντας ότι δεν απειλείται η ασφάλεια του πληρώματος.

«Στις 14 Οκτωβρίου του 2020 στις 23:31 (και ώρα Ελλάδος), το σύστημα παροχής οξυγόνου Elektron-VM, που βρίσκεται στην άκατο Ζβεζντά, στο ρωσικό τμήμα του ISS, έσβησε» ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της Roscosmos.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα δεύτερο σύστημα, στο αμερικανικό τμήμα, λειτουργεί κανονικά, τίποτε δεν απειλεί την ασφάλεια του πληρώματος και του ISS» σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Το πλήρωμα του σταθμού «θα πραγματοποιήσει σήμερα 15 Οκτωβρίου εργασίες επισκευής στην άκατο», προσθέτει η Roskosmos.

Χθες το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ, που μετέφερε την Αμερικανίδα αστροναύτη Κάθλιν Ρούμπινς και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ, προσδέθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μόλις 3 ώρες μετά την απογείωσή του, κάνοντας νέο ρεκόρ ταχύτητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ISS βρίσκονταν ήδη οι Κρις Κάσιντι (NASA), Ανατόλι Ιβανίσιν και Ιβάν Βάγκνερ (Roskosmos), η επιστροφή των οποίων στη Γη προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης