Ο Δρ. Ιωάννης Μπαζιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής (Εργαστήριο Ορυκτολογίας-Γεωλογίας) και αποτελεί μέλος του Πανεπιστήμιου από το 2014. Μόλις πέρσι (Νοέμβριος 2017-Φλεβάρης 2018), συμμετείχε –μαζί με άλλους 7 επιστήμονες– στη μόνη χρηματοδοτούμενη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Διαστήματος (NASA) αποστολή «Antarctic Search for Meteorites (ANSMET)» στην Ανταρκτική, με αντικείμενο την ανάκτηση μετεωριτών.

Εκεί, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το Νότιο Πόλο, διαμένοντας σε σκηνές τύπου Scott, συνέλεξαν 263 μετεωρίτες. Στο πλαίσιο αυτό, συνέγραψε βιβλίο με τίτλο: «Ένας Έλληνας Στην Ανταρκτική» από τις εκδόσεις iwrite. Αντικείμενο του βιβλίου, είναι αφενός η μεταφορά της εμπειρίας που βίωσε στα παγωμένα πεδία της Ανταρκτικής, πολύ δε περισσότερο της προσπάθειάς του να εμπνεύσει και να μπολιάσει τους νέους να ακολουθήσουν –όπως έκανε κι ο ίδιος– τα όνειρά τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το βιβλίο μίλησε ο επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, διακεκριμένος αστρονόμος κ. Διονύσιος Σιμόπουλος.

Τη τρέχουσα χρονική περίοδο (μέχρι 23 Ιουνίου 2019), υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης του βιβλίου σε προνομιακή τιμή, από τη 33η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης