Την ιστορία της θρυλικής αποστολής Apollo 11 έρχεται να συμπληρώσει η τεχνολογία, καθώς η επεξεργασία φωτογραφίας κατάφερε για πρώτη φορά να καθαρίσει την εικόνα του προσώπου του αστροναύτη Μπαζ Όλντριν και να φανεί το απέραντο χαμόγελό του στο διάστημα. 

Λίγους μήνες πριν από την 50ή επέτειο της πρώτης προσσελήνωσης, ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ο 45χρονος Άντι Σόντερς από τη Βρετανία, παρατήρησε ότι η έκφραση του προσώπου του Νιλ Άρμστρονγκ ήταν ορατή σε τρία καρέ από το βίντεο υψηλής ευκρίνειας που είχε δώσει στη δημοσιότητα η NASA, όπως γράφει η βρετανική «Telegraph». O Σόντερς κατάφερε να ενώσει τα πλάνα και να παραγάγει μία καθαρή φωτογραφία με το πρόσωπο του Άρμστρονγκ στο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο ακριβώς έκανε τώρα και με τον Μπαζ Όλντριν, μερικούς μήνες μετά την επέτειο. Και για πρώτη φορά αποκάλυψε το πρόσωπο και του δεύτερου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη και μάλιστα η φωτογραφία είναι αρκετά πιο ευκρινής από αυτή του Νιλ.

Με την τεχνολογία ενίσχυσης της εικόνας, ο 89χρονος σήμερα Όλντριν είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό του πίσω από το διαστημικό κράνος. Και σίγουρα ήταν κάτι που τον συγκίνησε… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης