Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA τις πιο κοντινές φωτογραφίες του άστρου μας που έχουν ληφθεί ποτέ. 

Το Solar Orbiter, το ευρωπαϊκό διαστημικό σκάφος, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τον Ήλιο όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή γίνεται σε συνεργασία μεταξύ της ΝASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και οι συγκεκριμένες εικόνες τραβήχτηκαν σε απόσταση 47,8 εκατ. μιλίων από τον Ήλιο. 

«Αυτές οι άνευ προηγουμένου εικόνες του Ήλιου είναι οι κοντινότερες που έχουμε αποκτήσει ποτέ» δήλωσε η Holly Gilbert, επιστήμονας της NASA για την αποστολή στο Goddard Space Flight Center στο Greenbelt του Maryland.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές οι εκπληκτικές εικόνες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να συνδυάσουν τα ατμοσφαιρικά στρώματα του Ήλιου, κάτι που είναι σημαντικό για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οδηγεί τον διαστημικό καιρό κοντά στη Γη και σε όλο το ηλιακό σύστημα» συμπλήρωσε. 

«Δεν περιμέναμε τόσο καλά αποτελέσματα τόσο νωρίς» ανέφερε από την πλευρά του ο Daniel Müller, επιστήμονας του έργου Solar Orbiter της ESA. «Αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι το Solar Orbiter έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή».

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν για την ώρα τι είναι οι ηλιακές εκλάμψεις στις φωτογραφίες, εκτιμούν όμως ότι πρόκειται για σπινθήρες που βοηθούν στη θέρμανση της εξωτερικής επιφάνειας του Ήλιου. 

Δείτε την πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Ζουγανέλη για την αποστολή αυτή στο zougla.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης