Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια ρομποτική διαστημοσυσκευή θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Στόχος της αποστολής της NASA είναι να μελετήσει τον Ήλιο από την πιο κοντινή απόσταση μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) το οποίο ήταν έτοιμο για εκτόξευση το Σάββατο το πρωί 11 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε μια τεχνική ανωμαλία την οποία, παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να επιλύσουν οι μηχανικοί και οδήγησε τελικά στην αναβολή για 24 έως 48 ώρες της εκτόξευσης του Parker Solar Probe της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).

Ο νέος υψηλής τεχνολογίας δορυφόρος, που έχει μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, πρόκειται να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, προκειμένου να τον μελετήσει από την πιο κοντινή απόσταση μέχρι σήμερα.

Η εκτόξευση θα γίνει την Κυριακή ή τη Δευτέρα -αν δεν υπάρξει νέο πρόβλημα- από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, με ένα ισχυρό πύραυλο Delta IV Heavy της United Launch Alliance.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν όλα πάνε καλά, το σκάφος θα προσεγγίσει τον Ήλιο φέτος το Νοέμβριο.

Τη στιγμή που το ρομποτικό μηχάνημα θα είναι στο πλησιέστερο σημείο με τον Ήλιο, θα πετάξει με ταχύτητα περίπου 700.000 χιλιομέτρων την ώρα μόνο έξι εκατομμύρια χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη, επτά φορές κοντύτερα από κάθε άλλο σκάφος μέχρι σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης