Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11/9 η απονομή των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, για 19η συνεχόμενη χρονιά, στο Campidoglio της Ρώμης. Στον καθιερωμένο θεσμό βραβεύτηκαν διακριθέντες στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού από όλον τον κόσμο, που με το έργο τους συνεισφέρουν στην προαγωγή της ανθρώπινης γνώσης και της Αριστείας σε όλα τα επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ελληνικής πλευράς βραβεύθηκε ο γιατρός δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ένας εμβληματικός επιστήμονας που προάγει την ελληνική ιατρική παγκοσμίως.

O γιατρός Δρ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος με την πριγκίπισσα Maria Pia Ruspoli

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Έλληνα χειρουργό Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη βράβευσε η πριγκίπισσα Maria Pia Ruspoli. Ο εμβληματικός ρομποτικός χειρουργός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα το ανθρωπιστικό Ίδρυμα Giuseppe Sciacca για το εξαιρετικά τιμητικό βραβείο Ιατρικής που μου απονεμήθηκε. Κατάγομαι από την Ελλάδα, από το νησί της Καρπάθου, το οποίο ανήκει στα Δωδεκάνησα, όπως το νησί της Κω, όπου γεννήθηκε ο Ιπποκράτης. Ο τομέας μου είναι η γενική χειρουργική και έχω επικεντρωθεί σε τεχνικές αιχμής χρησιμοποιώντας καινοτόμες λαπαροσκοπικές και ρομποτικές τεχνολογίες… Έτυχε να έχω μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες παγκοσμίως σε αυτούς τους τομείς με πάνω από 20.000 επεμβάσεις…

»Πρόσφατα βραβεύτηκα από την εταιρεία που παράγει τα ρομποτικά συστήματα Da Vinci ως κορυφαίος ρομποτικός γενικός χειρουργός παγκοσμίως. Αυτό το βραβείο όμως είναι διαφορετικό. Δεν είναι για τις χειρουργικές μου ικανότητες ή επειδή ξέρω πώς να χρησιμοποιώ την πιο σύγχρονη αεροδιαστημική τεχνολογία ώστε να επιλύω χειρουργικά προβλήματα. Προέρχεται από το ανθρωπιστικό Ίδρυμα Giuseppe Sciacca, το οποίο, σύμφωνα με τους καταστατικούς του σκοπούς, επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει υλοποιήσει μια σειρά πολυποίκιλων έργων σε πολλές χώρες. Η προσήλωση του υψηλού κύρους φορέα επικεντρώνεται ιδιαίτερα προς την ενίσχυση της νεολαίας και τη βοήθεια των πιο αδικημένων. Είναι θεμέλιο για τον πολιτισμό, την παιδεία, την επιστήμη και τον εθελοντισμό…

»Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην αγάπη της ζωής μου, τη γυναίκα
μου Μαριλένα, για όλα όσα μου πρόσφερε από την πρώτη μέρα του κοινού μας ταξιδιού στη ζωή! Επίσης στα παιδιά μου Σίσσυ και Μιχάλη!».

Από αριστερά S.E. Αν. Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας, ο 11χρονος Laurent Simons και η Γ.Γ. G.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

Το Απόλυτο Βραβείο απονεμήθηκε από τη Γενική Γραμματέα δρα Βίκυ Μπαφατάκη και τον S.E. Αν. Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας στο «παιδί-θαύμα», τον Laurent Simons, ο οποίος στα 11 του χρόνια απέκτησε πτυχίο στη Φυσική και φιλοδοξεί να δημιουργήσει τεχνητά όργανα, ώστε να επιμηκύνει την ανθρώπινη ζωή.

Το «Καράβι Sciacca» φιλοτεχνεί από το 2012 ο γλύπτης Σάκης Χειλέλης.

Αναλυτικά βραβεύθηκαν οι: Βραβείο Έρευνας και Ανάπτυξης έλαβε ο 25χρονος Γάλλος Romain Fonteyne, Μηχανικός αεροδιαστημικών συστημάτων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, όπου προετοιμάζει το πρώτο ευρωπαϊκό rover για τον Άρη.

Savino Zaba, Romain Fonteyne, Massimo Bolla

Βραβείο Οικολογίας-Περιβάλλοντος απονεμήθηκε στον Ιρλανδό Fionn Ferreira, 21 ετών από τους Κατερίνα Νίκου, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Sciacca και από τον Αν. Υπεύθυνο Εξωτερικών Υποθέσεων, Αναστάσιο Θεοδωρακέα. Ο Ferreira είναι εφευρέτης μιας οικολογικής μεθόδου για την εξαγωγή μικροπλαστικών σωματιδίων από το νερό για την οποία κατατάχθηκε παγκόσμιος νικητής στην Google Science Fair 2019.

Από αριστερά ο Αν. Υπεύθυνος εξωτερικών υποθέσεων Αναστάσιος Θεοδωρακέας, ο Fionn Ferreira και η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Αικατερίνη Νίκου

Glass Marcano &  Maria Elena Uzzo

Στην 26χρονη Glass Marcano από τη Βενεζουέλα, διευθύντρια Ορχήστρας στην περίφημη Ορχήστρα Μότσαρτ του Παρισιού απονεμήθηκε το Βραβείο Μουσικής ενώ το Βραβείο Αθλητισμού απένειμε η δρ Δέσποινα Τριανταφύλλου στον 18χρονο Mattia Agnese για το «ευ αγωνίζεσθαι».

Δέσποινα Τριανταφύλλου & Mattia Agnese

Fabio Merli, Ekaterina Bakanova

Ειδικά Βραβεία αποδόθηκαν στην Ekaterina Bakanova, σοπράνο από τη Ρωσία, και στον καθηγητή Ενάλιας Αρχαιολογίας Carlo Beltrame για τη σπουδαία προσφορά του στην επιστήμη.

Γερουσιαστής Maurizio Gasparri, Carlo Beltrame, Antonio Circosta

Καρδινάλιος Ernest Simoni, Βουλευτής Marcello De Vito  

Το Βραβείο Cultura «San José Sanchez Del Rio Martire» απονεμήθηκε στον Καρδινάλιο Ernest Simoni, ο οποίος θεωρείται ο σύγχρονος «ζωντανός μάρτυρας» της πίστης με το παράδειγμα της ζωής του. Το «εθιμοτυπικό δαχτυλίδι» για τον καρδινάλιο Simoni δημιούργησε η κοσμηματοποιός Nadia Bele.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο καθ. Monsignor Bruno Lima, την οποία παρουσίασε ο διάσημος performer Savino Zaba, ενώ υπεύθυνη της τελετής ήταν η Θεανώ Καρατσιουμπάνη.

H υπεύθυνη τελετής Θεανώ Καρατσιουμπάνη, ο πρόεδρος των Βραβείων Sciacca Monsignor Bruno Lima 

Αικατερίνη Νίκου, Οικογένεια Simons, Γ.Γ. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη, Λεωνίδας Κουλουριανός, Αναστάσιος Θεοδωρακέας

Ο γιατρός Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος με τη Γ.Γ. G.Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

Ο γιατρός Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος με τον Δημήτρη Γεωργανά από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων 

Χορηγοί εκ μέρους της Ελλάδας: Heilelis, Nadia Bele, Prince Ερωτόκριτος, η αλυσίδα καφέ The Espressionist, η επιχείρηση εστίασης ΕΔΕΣΜΑ, οι εταιρείες Labochem και Desamed. Θερμές ευχαριστίες στα Ζαχαροπλαστεία «Παπαπαρασκευάς» & «Κάτι Άλλο» για τα παραδοσιακά γλυκά που γεύτηκαν βραβευθέντες και καλεσμένοι στη Ρώμη, καθώς και το ΕΒΕ Ξάνθης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης