Ο διευθυντής της εκτόξευσης του Artemis 1 στη Σελήνη, «ζήτησε να σταματήσει η εκτόξευση για σήμερα» με νέα πιθανή ημερομηνία εκτόξευσης την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της NASA.

Αιτία είναι μια διαρροή στον κινητήρα που «δεν μπορούσε να διορθωθεί», ανακοίνωσε η NASA, αναβάλλοντας την εκτόξευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η έναρξη του νέου αμερικανικού διαστημικού προγράμματος «Άρτεμις» με την εκτόξευση ενός πελώριοτ πυραύλου που θα μετέφερε την μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων (Orion) γύρω από τη Σελήνη για μια δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων και μετά θα γύριζε στη Γη.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στις 15:33 ώρα Ελλάδας της Δευτέρας είχε προγραμματιστεί από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) η εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα της αποστολής «Άρτεμις 1» με έναν πελώριο πύραυλο Space Launch System (SLS) που θα μετέφερε την μη επανδρωμένη κάψουλα Ωρίων (Orion) γύρω από τη Σελήνη για μια δοκιμαστική πτήση έξι εβδομάδων και μετά θα γύριζε στη Γη.

Τα τελευταία λεπτά είχε υπάρξει μια εμπλοκή όμως, καθώς σύμφωνα με τη NASA υπήρξε διαρροή υδρογόνου. «Ενώ η φόρτωση υγρού οξυγόνου στο προσωρινό στάδιο κρυογονικής πρόωσης συνεχίζεται και οι δεξαμενές του βασικού σταδίου συνεχίζουν να αναπληρώνονται, οι μηχανικοί επιλύουν ένα πρόβλημα που ρυθμίζει έναν από τους κινητήρες RS-25 στο κάτω μέρος του πυραύλου», επισήμανε σε ανακοίνωσή του.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης