Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου (επικρατείας) και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Δημήτρης Στρατούλης, φιλοξενήθηκαν την Παρασκευή στο debate της τηλεόρασης της «Ζούγκλας».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων για διάφορα θέματα, τα οποία απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Οικονόμου ερωτηθείς για ποιο λόγο αποφάσισε να συμπορευθεί με τη ΝΔ, απάντησε πως «είναι μια συνεργασία στην οποία αντιπροσωπεύει την κεντροαριστερά». Παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως ναι μεν συνεργάζεται με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν σημαίνει ότι συμφωνεί και σε όλα.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Στρατούλης ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα σε περίπτωση που υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα κλήθηκε να απαντήσει για το χρέος, τη διαπραγμάτευση αλλά και για το εάν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας.

Στρατούλης: «Tην άποψη της Ρ. Μακρή για τα 100 δις δεν την υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη δήλωση της Ραχήλ Μακρή ότι η χώρα θα πρέπει να κόψει 100 δις ευρώ σε περίπτωση ανάγκης, ο Δημήτρης Στρατούλης απάντησε πως «αυτή είναι μια προσωπική άποψη της κ. Μακρή και δεν την υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Οι πολίτες ρώτησαν για την ανεργία και τις προσλήψεις

Η πολιτική αντιπαράθεση ανέβηκε όταν οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των πολιτών αλλά και να προτείνουν λύσεις σχετικά με την ανεργία, τις νέες θέσεις εργασίας και τις προσλήψεις.

Ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την άποψη ότι μπορούν να γίνουν προσλήψεις ενώ έδωσε τη δική του απάντηση σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για τη μείωση της ανεργίας των νέων. Από την άλλη πλευρά ο Β. Οικονόμου έδωσε κι εκείνος την απάντησή του λέγοντας όμως πως «αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται χρήματα για να γίνουν, και χρήματα δεν υπάρχουν».

Για τις αμοιβές των βουλευτών και τους υπαλλήλους της Βουλής

Οι δύο υποψήφιοι συμφώνησαν ότι η βουλευτική αποζημίωση μπορεί να μειωθεί κι άλλο ενώ όσον αφορά τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής ανέφεραν ότι έχουν μειωθεί αρκετά.

Για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά

Οι πολίτες ρώτησαν για τη διαφθορά που υπάρχει στη χώρα αλλά και για το εάν πρέπει να γίνουν αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Ο υποψήφιος της ΝΔ, απάντησε πως υπάρχει διαφθορά στη Δικαιοσύνη, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στα δικαστήρια που πρόκειται να στηθούν προκειμένου να τιμωρηθούν εκείνοι οι οποίοι έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Παράλληλα υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχουν εκπαιδευμένοι δικαστές.

Για την ακρίβεια 

Στις ερωτήσεις των πολιτών συμπεριλαμβανόταν και το θέμα των ακριβών προϊόντων.Οι τηλεθεατές ζήτησαν να ακούσουν τις απόψεις των υποψηφίων σχετικά με τα μέτρα που προτείνουν για να μειωθούν οι τιμές των βασικών αγαθών.

Δείτε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης