Ως πηγάζουσες «εκ του πονηρού» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και ειδικά την αναφορά του περί κοινής επιτροπής ελέγχου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων.

«Είναι εμφανές μέσα από τις δηλώσεις του ότι ο κ. Νταβούτογλου επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας» τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος και η ίδια θα λάβει τις αποφάσεις εκείνες που εξυπηρετούν καλύτερα τα στρατηγικά της συμφέροντα και πάνω από όλα τα συμφέροντα του κυπριακού λαού» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κύπριο εκπρόσωπο, η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας – επειδή ακριβώς δεν υπάρχει απευθείας επαφή με την Άγκυρα- διαβίβασε τις απόψεις της Λευκωσίας για το θέμα των υδρογονανθράκων. Δεν θα πρέπει, υπέδειξε, πάντα με τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου, οι οποίες μπορεί να αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, να γίνεται μέγα θέμα. Η Λευκωσία, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, έχει ενημερωθεί επίσημα από την Αθήνα.

«Γνωρίζουμε το τι έχει διαμειφθεί, γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις που διαβιβάστηκαν στην Τουρκία, είναι οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ασπάζεται απόλυτα η Αθήνα» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης