Την κατηγορηματική θέση της κυπριακής Κυβέρνησης ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με μόνιμες παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο επαναλαμβάνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης σε σημερινή συνέντευξή του, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό αποτελεί και πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλεί, παράλληλα, όλους τους εμπλεκομένους στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων να αντιληφθούν ότι, η επιδιωκόμενη λύση του κυπριακού προβλήματος πρέπει να εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντα του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και όχι οιωνδήποτε άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για μας είναι σημαντικό το ότι όλοι αναγνωρίζουν πως μπορεί να υπάρξει συμφιλίωση της ΔΔΟ με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Η μη επίλυση του Κυπριακού, δεν σημαίνει ότι θα οδηγήσει στην αποαναγνώριση της ΚΔ και στην αναγνώριση της λεγόμενης «ΤΔΒΚ». Αυτό που θα έχει ως αποτέλεσμα θα είναι η εδραίωση του απαράδεκτου στάτους κβο και κατ’ επέκτασιν η περαιτέρω ενίσχυση της εξάρτησης των Τ/κ από την Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης