Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit), Μισέλ Μπαρνιέ, συμφώνησαν ότι η συμφωνία αποχώρησης δεν μπορεί να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Μπαρνιέ συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες και προέβησαν σε μια ανασκόπηση της παρούσας φάσης της διαδικασίας. Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση των προσπαθειών για μια εύτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μέσω της ήδη διαπραγματευθείσας συμφωνίας και αναγνώρισαν ότι λόγω της μέχρι σήμερα μη επικύρωσης της από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο κίνδυνος άτακτης εξόδου αυξάνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρνιέ για τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην ενότητα των «27». Επίσης, οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Μπαρνιέ επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και στα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, σε περίπτωση άτακτου Brexit, για πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κυπρίων και άλλων Ευρωπαίων πολιτών, που ζουν και εργάζονται στις περιοχές των Βάσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης