Γερμανικά μαχητικά σηκώθηκαν για αναγνώριση πτήσης από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο, λόγω μη ανταπόκρισης του πληρώματος του πιλοτηρίου στις επανειλημμένες κλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας Γερμανίας και Βελγίου, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στην πτήση 0Β-5131 της Blue Air από τη Λάρνακα προς το αεροδρόμιο του Λούτον στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Boeing 737-700 της Blue Air με νηολόγιο YR-ΒΜΑ είχε απογειωθεί από τη Λάρνακα. Ενώ όμως πετούσε σε υψόμετρο 40.000 ποδών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης, οι Γερμανοί ελεγκτές κάλεσαν το αεροσκάφος για οδηγίες πριν από την έξοδό του από τη δική τους περιοχή ελέγχου πτήσεων και την είσοδό του στην περιοχή ελέγχου πτήσεων του Βελγίου.

Ωστόσο, ανταπόκριση δεν υπήρξε στις περίπου 20 κλήσεις των Γερμανών ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που ειδοποίησαν αμέσως τους Βέλγους συναδέλφους τους, ενώ τα συστήματα ασφάλειας στον εθνικό εναέριο χώρο και των δύο χωρών τέθηκαν σε συναγερμό.

Έτσι δόθηκε εντολή και απογειώθηκαν γερμανικά μαχητικά για την αναγνώριση της πτήσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης