Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας, πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε καταγγελθεί από τις αστυνομικές αρχές, αρχικά επειδή κυκλοφορούσε με όχημα που είχε ληγμένη άδεια κυκλοφορίας, αν και η προθεσμία για την ανανέωσή της, δεν είχε παρέλθει.

Όταν η αρμόδια υπηρεσία αντιλήφθηκε ότι είχε γίνει λάθος, την ίδια μέρα κάλεσε τον πολίτη στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης και του επέδωσε τη σωστή καταγγελία, που αφορούσε το «αδίκημα της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας». Κάτι όμως που ο πολίτης αμφισβήτησε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πάμπου Βάσιλα στον «Φ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα ακόλουθα:«Με αφορμή το δημοσίευμα και αφού το θέμα διερευνήθηκε, αναφέρονται τα ακόλουθα: Η Αστυνομία, στα πλαίσια των προσπαθειών για τη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων και εμπέδωση της οδικής συνείδησης του πολίτη, πραγματοποίησε μεταξύ των ημερομηνιών 23-29/1/2017 παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Στα πλαίσια της πιο πάνω εκστρατείας, στις 25/1/2017, αστυφύλακας του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, στην επαρχία Λάρνακας, κατήγγειλε εξωδίκως μεταξύ άλλων και συγκεκριμένο παραβάτη εκδίδοντάς του εξώδικο. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ως εκ λάθους σ’ αυτό είχε καταχωρήσει το αδίκημα για την άδεια κυκλοφορίας αντί αυτού της μη χρήσης ζώνης ασφαλείας. Επειδή όμως ο πιο πάνω παραβάτης είχε ήδη αποχωρήσει από το σημείο της καταγγελίας, ο αστυφύλακας τον ειδοποίησε αργότερα για το λάθος που έγινε και τον κάλεσε σε συγκεκριμένο Αστυνομικό Σταθμό όπου αυτός παρέδωσε στον αστυφύλακα το λανθασμένο εξώδικο και του εκδόθηκε νέο με το ορθό αδίκημα, πλην όμως αρνήθηκε να το παραλάβει. Ο αστυφύλακας παρά ταύτα του εξήγησε τη διαδικασία αποπληρωμής του εξωδίκου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης