Σε ένδειξη τιμής προς τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να δώσει το όνομά του στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο έλαβε υπ’ όψιν πως ο Γλαύκος Κληρίδης, εκτός από το γεγονός ότι διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το 1993 έως το 2003, «υπήρξε πολιτική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας και συνέδεσε το όνομά του με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την απόφαση, η διεθνής ονομασία του αερολιμένα Λάρνακας ως έχει σήμερα και χρησιμοποιείται στα επίσημα έγγραφα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας δεν θα αλλάξει. Απλώς, θα αναρτηθούν πινακίδες με τη νέα ονομασία στο κτήριο του αεροδρομίου.

Στην απόφαση αντέδρασε το ΑΚΕΛ, με τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Λουκαΐδη να δηλώνει: «Ακόμη και οι υπερβολές πρέπει να έχουν τα όριά τους». Όπως σημείωσε, πρόκειται για λανθασμένη απόφαση, η οποία ελήφθη μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση ή έστω ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης