Με την Ευτυχία Ζαρρή να βρίσκεται ξανά ενώπιον του δικαστηρίου 9 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης, μέσω της οποίας η πρώτη γυναίκα ισοβίτισσα στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου, διεκδικεί από το κράτος αποζημιώσεις, αναφορικά με τον τρόπο κράτησης της.

Συγκεκριμένα, η Ευτυχία Ζαρρή διεκδικεί μέσω αστικής αγωγής κατά του κράτους αποζημίωση αναφορικά με τον τρόπο κράτησής της όταν τελούσε υπόδικη, αλλά και γενικότερα τις συνθήκες διαβίωσής της στις φυλακές, πάντα κατά τον χρόνο που βρισκόταν υπό κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έγκλημα της Ευτυχίας Ζαρρή

Πρωί 15ης Αυγούστου η Αστυνομία μεταβαίνει σε οικία στον Άγιο Δομέτιο, όπου εντοπίζει πάνω από το πτώμα γυναίκας την 29χρονη δασκάλα Ευτυχία Ζαρρή και δίπλα τη μεγαλύτερη αδελφή της. Οι έρευνες κατέδειξαν ότι ο θάνατος της Έλλης Ζαρρή προήλθε από δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Στο δωμάτιο της 29χρονης βρέθηκε κυνηγετικό όπλο ΔΟΚΟ, με το οποίο έγινε το φονικό. Λίγες μέρες μετά το φονικό η Ευτυχία ομολογεί τη δολοφονία της αδελφής της Έλλης και καταδικάζεται σε ισόβια.

Η καταδίκη της σε ισόβια επικυρώθηκε και από το Εφετείο, το οποίο απέρριψε την εκδοχή ότι είχε μειωμένη ευθύνη λόγω ψυχιατρικών διαταραχών.

Κατά τη σημερινή πρώτη δικάσιμο, ορίστηκε με νομική αρωγή –κατόπιν δικής της απαίτησης- νέος δικηγόρος, ο Μάριος Κουκουμά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο αναμένεται να κατατεθεί η έκθεση της τότε επιτρόπου διοικήσεως Ηλιάνας Νικολάου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 και 30 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου.

Πηγή: cyprustimes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης