Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμ. Μακρόν είχε την Κυριακή (6/10) ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. 

«Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου, όπου θα τεθούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Πρόδρομος Προδρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ν. Αναστασιάδης και ο Εμ. Μακρόν, προσθέτει ο κ. Προδρόμου, «συζήτησαν για τους τρόπους αντίδρασης μπροστά σε αυτές τις παράνομες τουρκικές ενέργειες και συμφωνήθηκε όπως Κύπρος και Γαλλία βρίσκονται σε συνεχή επαφή τις επόμενες ημέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου».

Σημειώνει, τέλος, πως ο Εμ. Μακρόν επανέλαβε τη γαλλική θέση, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και εκφράζοντας τη θέση ότι αυτές οι επεμβάσεις που εκφεύγουν του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, πρέπει να τερματιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης