Τα πρώτα χιόνια πέφτουν από τις πρωινές ώρες στην οροσειρά του Τροόδους, ενώ όλη η Κύπρος επηρεάζεται από χαμηλό βαρομετρικό, με ισχυρές καταιγίδες και κατά τόπους καταρρακτώδεις βροχές.
Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής ανέφερε στο ΡΙΚ ότι η χιονόπτωση στο Τρόοδος συνεχίζεται και στους οδηγούς συνιστάται να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή οχημάτων με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Νέα κίτρινη προειδοποίηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας ισχύει μέχρι τις 17.00 σήμερα το απόγευμα.

Η βροχόπτωση που σημειώνεται από χθες το βράδυ σε πολλές περιοχές προκάλεσε κάποια προβλήματα ιδιαίτερα στην πόλη και επαρχία Πάφου, ενώ καταγράφηκαν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο στην επαρχία Λεμεσού.
Στην Πάφο, η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για πτώση καλωδίου, ενώ δέντρο κατέπεσε από τους σφοδρούς ανέμους.
Συνεργείο της Αρχής Ηλεκτρισμού μετέβη στο σημείο για αποκατάσταση της βλάβης. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε κάποιες κοινότητες της επαρχίας Πάφου, ενώ πολλοί δρόμοι στην περιοχή κατέστησαν αδιάβατοι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα συνεχιστεί η χιονόπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης