Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε επτά γυναίκες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 6 και 8 χρόνων.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο ανακριτής της υπόθεσης Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η σορός που ανασύρθηκε από ξεροπήγαδο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα να ανήκει σε γυναίκα από το Νεπάλ με το όνομα Κάτχα Ανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει ο «Πολίτης», ο 35χρονος, ο οποίος δεν εκπροσωπείτο ούτε και σήμερα από δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για περαιτέρω κράτηση του. Ερωτηθείς σχετικά από τη Δικαστή ο ύποπτος απάντησε μονολεκτικά: «Συμφωνώ».

Ο κ. Γιωρκάτζης αναφέρθηκε στην κατάθεσή του αναλυτικά στο ιστορικό των υποθέσεων.

Είπε, επίσης μεταξύ άλλων, ότι ο ύποπτος ζήτησε ο ίδιος και έγραψε ιδιοχείρως τα ονόματα των θυμάτων, λέγοντας πως είναι συνολικά επτά και δεν υπάρχουν άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζη η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέλιξη με την Αστυνομία να έχει λάβει ήδη 250 καταθέσεις και να αναμένει να λάβει περίπου ακόμη 150. Έχουν ληφθεί ήδη 202 τεκμήρια από έρευνες που έχουν διενεργηθεί και έχουν σταλεί για εξετάσεις, είπε.

Οι έρευνες συνεχίζονται για εξεύρεση των σορών των υπόλοιπων θυμάτων, ενώ αναμένεται επίσης να γίνει η νεκροτομή του 7ου θύματος που ανακαλύφθηκε στην Ορούντα με συναρμολόγηση των οστών για να διακριβωθεί η ταυτότητά του.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, της απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης και τα αδικήματα της απόπειρας καταστροφής τεκμηρίου και της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 2016 και 26 Απριλίου 2019.

Η διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έρευνες σε κόκκινη λίμνη και Ξυλιατό 

Στο πεδίο των ερευνών άρχισε με το πρώτο φως της ημέρας η επιχείρηση στην Λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Sierra.

Οι έρευνες συνεχίζονται και στην κόκκινη λίμνη του Μιτσερού όπου ο Ίλαρχος ομολόγησε ότι πέταξε τρία πτώματα σε βαλίτσες.

Το μεσημέρι του Μεγάλου Σάββατου βρέθηκε πράγματι μια βαλίτσα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Με πληροφορίες από politis.com.cy

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης