Συνεχίζονται σήμερα το πρωί, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, οι έρευνες με το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ και τη ρομποτική κάμερα για την ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, στην οποία ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου φέρεται να τοποθέτησε ένα από τα θύματά του και να την πέταξε στη λίμνη.

Αναμένεται να ελεγχθούν και τα τρία σημεία που σηματοδοτήθηκαν χθες το απόγευμα, στα οποία θα επιχειρήσει να καταδυθεί δύτης. Η τρίτη βαλίτσα μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στη λάσπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το sigmalive, χθες, ενώ αρχικά οι έρευνες είχαν ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 16.00 χωρίς να βρεθεί η τρίτη βαλίτσα, το Κέντρο Συντονισμού σε απογευματινή σύσκεψη αποφάσισε να ξαναβάλει στο νερό αρχικά τη ρομποτική κάμερα και ακολούθως το ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ.

Το Κέντρο Συντονισμού θεώρησε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί εκ νέου συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό ολοκληρώθηκαν γύρω στις 19.00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η ορατότητα ήταν μηδενική και τα νερά της λίμνης θολά, η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να δώσει σαφή εικόνα ως προς τη διόγκωση που έδειχνε το σόναρ, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να καταδυθεί στη λίμνη δύτης με σκάφανδρο. Η κατάδυση διήρκεσε γύρω στα 40 λεπτά, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε βράχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τη βοήθεια του συστήματος σόναρ, το οποίο είχε καταγράψει συγκεκριμένα σημεία, τα οποία ερευνήθηκαν, ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τη λίμνη και η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες θανάτου.

Σε αυτήν εντοπίστηκε ανθρώπινο πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση και μη αναγνωρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ανήκει στην 8χρονη Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livia. H δεύτερη βαλίτσα βρέθηκε κοντά στην πρώτη.

Το πτώμα που ανασύρθηκε έφερε ρούχα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα που είχαν εντοπιστεί γυμνά.

Τράγκολας: Είδα τον χειριστή του σόναρ να δακρύζει

Τα όσα έζησαν κατά την εύρεση αλλά και την ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη περιέγραψε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι μόλις ο δύτης επιβεβαίωσε την ύπαρξη της βαλίτσας στον βυθό της λίμνης, «αμέσως ρωτήσαμε περίπου το μέγεθός της. Μας είπε περίπου 50 εκατοστά. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό».

«Καταλαβαίνετε τα συναισθήματα που είχαμε από αυτήν την πληροφορία που μας έδωσε» πρόσθεσε. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, είδε τον Ισπανό χειριστή του σόναρ να δακρύζει, προσθέτοντας ότι τότε κατάλαβε πως είχαν δίπλα τους έναν σωστό συνεργάτη με αισθήματα. «Κάνουμε όλοι ό,τι περνά από το χέρι μας για να εκπληρώσουμε αυτό το έργο» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, με ανάρτησή του χθες το βράδυ στο Facebook, o κ. Τράγκολας ευχαρίστησε τους πολίτες για τα καλά τους λόγια, «που πολλές φορές είναι υπερβολικά».

Ο κ. Τράγκολας, ο οποίος σε τρεις μήνες αφυπηρετεί, υπογράμμισε ότι «θα το παλέψω μαζί με όλους τους συνεργάτες μου μέχρι τέλους, με κάθε σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα … για αυτά τα πλάσματα του Θεού που αναζητούμε. Χρειάζεται υπομονή απ’ όλους. Ο τόπος μας μέσα από αυτήν την κρίση πρέπει να βγει νικητής… και θα βγει!».

Με πληροφορίες από sigmalive, politis

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης