Με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάϊκλ Χίγκινς άρχισε τις επαφές του στο Δουβλίνο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Δουβλίνο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Αντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Χίγκινς και η σύζυγος του Σαμπίνα Χίγκινς. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου.

Στο βιβλίο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε τα ακόλουθα:

«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας για το θερμό καλωσόρισμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ελπίζω ότι αυτή η επίσημη επίσκεψη θα ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ιρλανδίας προς όφελος των λαών μας, καθώς επίσης και προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία και οι δύο ανήκουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα το οποίο απέδιδε τιμές και έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών. Κατά την τελετή ρίφθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές και τρία αεροσκάφη της ιρλανδικής πολεμικής αεροπορίας υπερίπταντο του χώρου.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Ιρλανδός ομόλογός του χαιρέτισαν ομάδα παιδιών που κρατούσαν σημαίες της Κύπρου και της Ιρλανδίας και αμέσως μετά παρακάθισαν με τα μέλη των αντιπροσωπειών τους σε συνομιλίες.

Μετά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Χίγκινς μετέβησαν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, όπου φύτεψαν ένα δέντρο, σύμβολο της φιλίας που ενώνει τις δύο χώρες.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου κατέθεσε στεφάνι.

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του ΠτΔ με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης