«Μόνο η Αριστερά μπορεί να είναι ανάχωμα στην ακροδεξιά, η οποία εκμεταλλεύεται τις πολιτικές κρίσης και προσπαθεί με μια ρητορική ξενοφοβική και ρατσιστική να κερδίσει τις μάζες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Νεοκλής Συλικιώτης.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ο Κύπριος ευρωβουλευτής (εκλέγεται με το ΑΚΕΛ), είναι σημαντικό η Αριστερά να διατηρήσει την ενότητά της και να διαμορφώσει «ένα πιο συγκεκριμένο και ριζοσπαστικό αριστερό πρόγραμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Συλικιώτης, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη για τις Ημερίδες Μελέτης, που διοργάνωσε η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL), αναφέρεται ακόμα στην οικονομική κρίση στην Κύπρο και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται για success story, καθώς «δεν φτάνει μόνο να ξεφύγεις από το μνημόνιο, πρέπει να ξεφύγεις και από τις πολιτικές που καθορίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Για το Κυπριακό λέει ότι «θα πρέπει σαφέστατα οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, εφόσον αποδέχονται το πλαίσιο Γκουτέρες, να πάνε στα Ηνωμένα Έθνη για να επαναρχίσει ο διάλογος» καθώς «όσο διαιωνίζεται το “ναυάγιο”, τόσο τα δεινά μας θα είναι μεγαλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης