Φουντώνουν ξανά οι φήμες που θέλουν την Eurovision να πραγματοποιείται στο νησί της Κύπρου την επόμενη χρονιά.

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο. Την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει πως αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Η Formula TV αναφέρει ότι η EBU θεωρεί την Κύπρο και την Αυστρία ως εναλλακτικές λύσεις για να φιλοξενήσουν την επόμενη Eurovision.

Υπενθυμίζεται πως είχαν περάσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την νίκη της 25χρονης Netta Barzilai στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, όταν η εκπρόσωπος του Ισραήλ δήλωσε: «Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ»

Οι φαν του διαγωνισμού πάντως θα πρέπει να περιμένουν και να δουν πώς εξελίσσεται η ιστορία. Τον τελευταίο λόγο έχει η EBU.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης