Σε αυστηρότερα μέτρα οδεύει η Κύπρος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 11:11
Σε αυστηρότερα μέτρα οδεύει η Κύπρος

Η λήψη επιπλέον μέτρων, αυστηρότερων από τα ήδη υφιστάμενα μοιάζει επιτακτική ανάγκη, λένε οι ειδικοί, την ώρα που τα νοσοκομεία της Κύπρου εκπέμπουν sos και η πληρότητά τους αγγίζει τις κόκκινες γραμμές που έθεσαν το Υπουργείο Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα.

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Την 5 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί, η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή θα αξιολογήσει την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε τόσο στα νοσηλευτήρια όσο και στην κοινότητα. Ο ρυθμός μετάδοσης είναι σε αυξημένα ποσοστά σε όλες τις επαρχίες την ώρα που το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας θα πραγματοποιήσει έρευνα στον γενικό πληθυσμό αφού ο μεταλλαγμένος ιός εκ Βρετανίας υπάρχει επιβεβαιωμένα και στην Κύπρο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει την ερχόμενη Πέμπτη νέα αυστηρότερα μέτρα τα οποία, όπως όλα δείχνουν, θα έχουν άμεση ισχύ. Το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown είναι κάτι παραπάνω από ορατό την ώρα που δεν απέμειναν και πολλά μέτρα για να ληφθούν. Ουσιαστικά αυτό που μας απομένει είναι η κυκλοφορία με sms και το κλείσιμο του λιανικού εμπορίου.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα σχολεία. Την Τρίτη θα τεθούν όλα τα σενάρια στο τραπέζι, με το Υπουργικό της Πέμπτης να έχει τον τελευταίο λόγο.

Πηγή: sigmalive.com

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 11:30