Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσε ο Ν. Αναστασιάδης

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσε ο Ν. Αναστασιάδης
Η Κύπρος είναι έτοιμη να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από ευρεία σύσκεψη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι «στη σύσκεψη τέθηκαν οι κατευθύνσεις, προκειμένου η Κύπρος να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία, προσφερόμενη να διαδραματίσει συντονιστικό ρόλο στις προσπάθειες που γίνονται από τις χώρες στην περιοχή για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Όπως σημειώνει, πολιτική της κυβέρνησης είναι «η Κύπρος να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί, στο πλαίσιο μίας παγκόσμιας συνεργασίας και να ανταποκριθεί στο ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο κλιματικής δράσης που έχει υποβάλει για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Στη δήλωση προστίθεται ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και διαπαιδαγώγηση μέσα από ειδικά προγράμματα και δράσεις στα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018, 18:18