Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Άγκυρα στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. 

Η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει τεράστια θαλάσσια περιοχή περιμετρικά των ελεύθερων εδαφών της Κύπρου, περικυκλώνοντας ουσιαστικά την Κύπρο και επικαλύπτοντας μικρό τμήμα του οικοπέδου 10 όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες της αμερικανικής εταιρείας Exxon-MobiL.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, η νέα NAVTEX 0369/18 της Τουρκίας δεσμεύει αυτήν τη μεγάλη περιοχή για διενέργεια άσκησης πολεμικού σκάφους με τη ρυμούλκηση υποβρύχιας συσκευής από τις 11- 18 Μαρτίου και από τις 22-29 Μαρτίου.

«Εντελώς απαράδεκτες» χαρακτηρίζει στο μεταξύ τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ με επίσημη δήλωσή του το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής μέσω αποστολής της στον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστο Καραολή, το Εργατικό Κόμμα αναφέρει: «Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου είναι εντελώς απαράδεκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Με κίτρινη σήμανση, η περιοχή που έχει δεσμευθεί, εντός του Οικοπέδου 10 της κυπριακής ΑΟΖ)

Πηγή: Φιλελεύθερος Κύπρου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης