Στα 5 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο από σύνολο 2.322 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές το απόγευμα της Πέμπτης.

«Ο σημερινός μικρός αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μάλιστα από ένα μεγάλο δείγμα διαγνωστικών εξετάσεων σε συνδυασμό με τα ευρήματα των τελευταίων ημερών οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι έχουμε απομακρυνθεί πολύ από το απευκταίο σενάριο», δήλωσε ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αχτίδα φωτός μεγαλώνει και αν συνεχιστεί αυτή η πορεία τότε η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με περισσότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη ταχύτητα», σημείωσε ο κ. Κωστρίκης.

Με βάση τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 795, περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας Κύπρου, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 788 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς κανένα θετικό περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, από σύνολο 270 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 3 περιστατικά ήταν θετικά.

Από σύνολο 256 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκε ένα κρούσμα, ενώ από το σύνολο 314 εργαστηριακών διαγνώσεων που επέστρεψαν από το εξωτερικό τις προηγούμενες μέρες δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Επιπλέον, από σύνολο 545 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία δεν βρέθηκε κανένα θετικό κρούσμα και από σύνολο 149 εργαστηριακών εξετάσεων, που ολοκληρώθηκε από δείγμα εργαζομένων του ΟΚΥπΥ, εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα.

Πρόκειται για επαγγελματία υγείας στο Κέντρο Υγείας στο Ακάκι. Ο ΟΚΥπΥ έχει ήδη ενημερωθεί και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν, από το Σάββατο 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα στις 16:00, συνολικά 12.106 εργαστηριακές εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης