Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι «όραμα όλων είναι η βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Σε ομιλία στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην Πάφο, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι «Κύπρος και Ελλάδα εργάζονται για τη λύση, αλλά δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής και να υποκύψουν στους όρους του κατακτητή, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λύση, πρόσθεσε, αποτελεί η πραγματική ελευθερία της Κύπρου, όπως την οραματίστηκαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και την περιέγραψε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή.

Ενωμένοι, είπε, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι με σκληρή δουλειά διαμορφώνεται «ένας άξονας σταθερότητας, ο οποίος αρχίζει από την Ελλάδα και την Κύπρο και επεκτείνεται βόρεια προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και νότια προς το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Ομιλητής στο φιλολογικό μνημόσυνο ήταν και ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι η Κύπρος σήμερα δίνει και πάλι ένα δύσκολο αγώνα. Φαίνεται, σημείωσε, «να είναι μέρος της ιστορίας μας, να είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με προκλήσεις».

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «το χρέος προς την πατρίδα και προς τους ήρωες μας δεν μπορούμε να το αφήσουμε ανεξόφλητο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης