Ομολόγησε ο δράστης του διπλού φονικού στην Κύπρο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 11:48
Ομολόγησε ο δράστης του διπλού φονικού στην Κύπρο
Ο 33χρονος κρατούμενος Λοΐζος Τζωνής, με γραπτή κατάθεσή του στην αστυνομία, παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τη στυγερή δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου, στις 19 Απριλίου, στον Στρόβολο της Κύπρου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο επικεφαλής των ανακρίσεων Κούμεττος Κουμέττου, ο 33χρονος ομολόγησε την πράξη του. Το Δικαστήριο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα της αστυνομίας, διατάσσοντας την εκ νέου κράτησή του για άλλες οκτώ ημέρες. 

Ο επικεφαλής των ανακρίσεων ανέφερε ότι τα τρία άλλα πρόσωπα που κρατούνται για την υπόθεση υπέδειξαν τον 33χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας. Οι άλλοι κρατούμενοι είναι ο ετεροθαλής αδελφός και η φίλη του 33χρονου καθώς και ένας 22χρονος.

Ο 33χρονος, ο οποίος σήμερα συνοδευόταν από τον δικηγόρο του Αλέξανδρο Σαουρή, ενέπλεξε στην υπόθεση και τα άλλα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση.

Ο επικεφαλής των ανακρίσεων ανέφερε ότι τα τρία άλλα πρόσωπα που κρατούνται για την υπόθεση υπέδειξαν τον 33χρονο ως τον δράστη της δολοφονίαςΣύμφωνα με την αστυνομία, θα γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 33χρονου, πριν και μετά το διπλό φονικό, ενώ θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση με την υπόδειξη σκηνών του εγκλήματος. Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 186 καταθέσεις, ενώ εκκρεμούν περίπου άλλες 50.

Όπως ειπώθηκε στο Δικαστήριο, το πορτοφόλι του άτυχου Χατζηγεωργίου δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης οκταήμερης κράτησής του, πάρθηκαν 89 καταθέσεις, έγιναν εννέα έρευνες υποστατικών και ελήφθησαν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο δικηγόρος του 33χρονου ζήτησε να του δοθούν αντίγραφα από τα εντάλματα σύλληψης και έρευνας, ενώ δεν έφερε ένσταση στην οκταήμερη προσωποκράτηση.Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο επικεφαλής των ανακρίσεων, κ. Κουμέττου, από πληροφορία που διαβιβάστηκε στην αστυνομία, το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 33χρονος εθεάθη να κινείται ύποπτα στην περιοχή του φόνου και να έχει στην κατοχή του δύο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.

Είχε, επίσης, ενημερώσει το Δικαστήριο ότι ο ύποπτος συνδέθηκε με δείγματα γενετικού υλικού DNA σε δύο τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ένα ζεύγος παπούτσια, τα οποία ο 33χρονος παραδέχθηκε προφορικά ότι είναι δικά του.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 12:00