Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Στρασβούργο συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέπτυξε τις πολιτικές και ανέλυσε τα βήματα που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα για τη σταθεροποίηση και την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και αναφέρθηκε σε περαιτέρω πιθανές πολιτικές που θα βοηθήσουν στην εμπέδωση της αξιοπιστίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ μέρους του κ. Ντράγκι αναγνωρίστηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην εφαρμογή του προγράμματος σε τόσο σύντομη περίοδο και εκφράστηκε η ετοιμότητα της ΕΚΤ να συνεργαστεί και να συνδράμει στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι κυπριακές Αρχές αλλά και η Κεντρική Τράπεζα για την επίλυση των εναπομεινάντων προβλημάτων. Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε η συνέχιση του διαλόγου προς υλοποίηση των όσων συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και για τα αποτελέσματά της, και ανέφερε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναχώρησε ήδη για τις Βρυξέλες, όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ στις 6.00 το απόγευμα θα συμμετέχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί η σύνθεση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει διμερή συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, ενώ θα συναντηθεί και με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης