Αδήλωτα μένουν τα υπέρογκα ποσά που εισπράττουν Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι πηγαίνουν στην Κύπρο για «αρπαχτές» σε συναυλίες, νυχτερινά κέντρα, εκπομπές και θέατρα, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» αναφέρουν ότι οι αρμόδιες κρατικές αρχές διαπιστώνουν ευρείας κλίμακας φοροδιαφυγή από καλλιτέχνες της χώρας μας που πηγαίνουν στην Κύπρο για συναυλίες και άλλες σχετικές δραστηριότητες.

Εκτός από την παρουσία σε μουσικές εκδηλώσεις, τέτοιες δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσης έκτακτες εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα και συμμετοχή σε τηλεοπτικά σίριαλ ή θεατρικές παραστάσεις.

Πρόκειται για «αρπαχτές», κατά την ίδια πηγή, στις οποίες οι Έλληνες καλλιτέχνες αμείβονται με μεγάλα
Πρόκειται για «αρπαχτές» στις οποίες οι Έλληνες καλλιτέχνες αμείβονται με μεγάλα ποσά αλλά δεν καταβάλλουν φόρο ποσά αλλά δεν καταβάλουν φόρο και δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους αυτά στην Ελλάδα.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται η περίπτωση γνωστού Έλληνα τραγουδιστή που έκανε δύο έκτακτες εμφανίσεις σε κυπριακό νυχτερινό κέντρο. Για την παρουσία του εκεί φέρεται να εισέπραξε 50.000 ευρώ ως αμοιβή για τον εαυτό του. Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς απαίτησε 15.000 ευρώ επιπλέον για συγγενικό πρόσωπο που τον συνόδευε, την ώρα που ήταν ήδη καλυμμένα όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις υποθέσεις αυτές υπάρχει ήδη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ελεγκτικών αρχών Κύπρου και Ελλάδας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης