Με στόχο την προστασία των Τουρκοκυπρίων, η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκινά εκστρατεία στο διεθνή χώρο επιδιώκοντας να αποτρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς για πλήρη ισλαμοποίηση των κατεχομένων, η οποία γίνεται βάση σχεδίου του Ταγίπ Ερντογάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου έχει ετοιμάσει έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται τεκμηριωμένα και με γεγονότα, όλες τις κινήσεις και ενέργειες της Τουρκίας για επιβολή θρησκευτικού καθεστώτος στην κατεχόμενη Κύπρο, στα πρότυπα εκείνου που έχει επιβάλλει στην Τουρκία το κυβερνών ΑΚΡ.
Το έγγραφο θα αποτελέσει εργαλείο ενημέρωσης ξένων κυβερνήσεων μέσω των κυπριακών διπλωματικών αποστολών καθώς και των Ηνωμένων Εθνών κι άλλων Διεθνών Οργανισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λευκωσία με την παρέμβασή της αυτή στοχεύει στην προστασία των Τουρκοκύπριων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας διά της αποτροπής των τουρκικών μεθοδεύσεων στην κατεχόμενη περιοχή.
Γίνεται αναφορά στο ρόλο της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, η οποία λειτουργεί ως σκιώδης «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.

Σημειώνεται πως το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την ανατροπή κάθε στοιχείου κοσμικής εκπαίδευσης εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την ίδια ώρα, το Γραφείο συντονισμού σε θέματα νεολαίας και αθλητισμού, άρχισε να λειτουργεί σιωπηρά με στόχο την προώθηση «μουσουλμανικής συνείδησης» τους νέους.

Στα κατεχόμενα, όπως επίσης αναφέρεται, οι μιναρέδες ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια στα κατεχόμενα. Σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 ανεγερθεί μόλις 15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Κυπριακή Δημοκρατία διαπιστώνει πως γίνονται κινήσεις ενσωμάτωσης των κατεχομένων. Το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, πέραν από την εξάρτηση, έχει και μια σειρά άλλες επιπτώσεις. Επειδή έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της Τουρκίας οι υδάτινοι πόροι της κατεχόμενης περιοχής, η γη που τοποθετήθηκαν οι αγωγοί ενώ η διαχείριση ανήκει στον κρατικό οργανισμό της Τουρκίας.

Ακόμη, γίνεται αναφορά στους σχεδιασμούς για μεταφορά ηλεκτρισμού καθώς και στο ζήτημα εφαρμογής της ίδιας ώρας. Το γεγονός, δηλαδή, ότι Τουρκία και κατεχόμενα έχουν την ίδια ώρα ενώ υπάρχει διαφορά με τις ελεύθερες περιοχές.

Η Κυπριακή Δημοκρατία καταγράφει και το γεγονός ότι από την Τουρκία είχε δοθεί κατάλογος 300 περίπου προσώπων στο ψευδοκράτος, που είχαν σχέση με γκιουλενιστές για να συλληφθούν.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης