Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη στο Δουβλίνο για να συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Ιρλανδού ομόλογου του, σε κλειστή συνάντηση με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό.

Η συνάντηση, που αρχίζει απόψε και θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ιρλανδίας, και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περιορισμένος αριθμός κρατών μελών της ΕΕ και της περιοχής της Μέσης Ανατολής σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, με στόχο τη διεξαγωγή μιας άτυπης συζήτησης για το Μεσανατολικό, σε εμπιστευτική βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν από αραβικής πλευράς οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, ενώ από τα κράτη- μέλη της ΕΕ θα πάρουν μέρος και οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

Η πρόσκληση και συμμετοχή της Κύπρου, δια του υπουργού Εξωτερικών κ. Χριστοδουλίδη, στη συνάντηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης και της σημασίας, που αποδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του θετικού ρόλου που δύναται να διαδραματίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης