Το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας έκλεισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OMEGA TV, τονίζοντας πως δεν θα προχωρήσει εάν δεν λυθούν άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργικότητα του κράτους.

Όπως υπογράμμισε, διακύβευμα για τον ίδιο στο Κυπριακό «αποτελεί το να υπάρξει ένα βιώσιμο λειτουργικό κράτος κι όχι ένα μόρφωμα που θα ενέχει κινδύνους κατάρρευσης την επόμενη μέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μου είναι να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να επιτευχθεί επανένωση μέσω ενός σχήματος που έχουν ακολουθήσει όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, ενώ σχετικά με την εισήγησή του για αποκεντρωμένη ομοσπονδία σημείωσε ότι αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ανησυχίες και να αποτρέψει δυσκολίες.

Απαντώντας σε αυτούς που επιμένουν στην ισχυρή κυβέρνηση, είπε: «Κάνετε ισχυρή κεντρική κυβέρνηση για να μη λειτουργεί το κράτος και να καταρρεύσει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του επεσήμανε πως «σε έναν χρόνο η Κύπρος θα ήταν αγνώριστη από πλευράς πληθυσμιακής σύνθεσης και αναλογίας, αν δεχόταν εγγυήσεις, μόνιμη παραμονή στρατού και την αποδοχή ίσως μεταχείρισης πολιτών από Ελλάδα και Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης