Ο καθηγητής μαθηματικών, Τάσος Χριστοφίδης, αναδείχθηκε νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με βάση τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών ο κ. Χριστοφίδης εξασφάλισε 199 ψήφους, έναντι του Ευστάθιου Παπαροδίτη, που συγκέντρωσε 158 ψήφους.

Δικαίωμα ψήφου είχαν τα μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού (302 στο σύνολο), οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα συμβούλια των τμημάτων (97 στο σύνολο) και οι εκπρόσωποι του διοικητικού προσωπικού (18 στο σύνολο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος πρύτανης θα αναλάβει τα καθήκοντα του στις 16 Δεκεμβρίου, μια ημέρα, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του νυν πρύτανη, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.

Ο νέος πρύτανης ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε «μια γιορτή για το Πανεπιστήμιο, γιορτή δημοκρατίας». Ταιριάζει απόλυτα, είπε, με αυτό που θέλει να καθιερώσει στο πανεπιστήμιο. «Θέλω το πανεπιστήμιο να είναι ένας δημοκρατικός θεσμός. Ένας θεσμός όπου η συλλογικότητα είναι αυτή που καθορίζει τις αποφάσεις του πανεπιστημίου» επεσήμανε.

Επίσης, δήλωσε ότι «ανοίγει μια νέα πορεία για το πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή, θα κτίσουμε σε αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα δυναμώσουμε αυτά που έχουν επιτευχθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τάσος Χριστοφίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τζονς Κόπκινς (Johns Hopkins) στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985 και ακολούθησαν διδακτορικές σπουδές το 1987. Έχει διδάξει στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Binghamton των ΗΠΑ ως επίκουρος καθηγητής, από το 1987 έως το 1991.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης