Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε ότι στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία η νέα τριμερής συνάντηση Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η νέα τριμερής συνάντηση θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις σε διπλωματικό επίπεδο για τον καθορισμό της ημερήσιας διάταξης.

Της νέας τριμερούς συνάντησης, θα προηγηθεί συνάντηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Σε ότι αφορά στην επίσκεψη του πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισήμανε ότι η ακριβής ημερομηνία, θα καθορισθεί το δεύτερο δεκαήμερο Μαΐου, όταν θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις εκλογές στα κατεχόμενα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Λευκωσία θα σεβαστεί την επιλογή των Τουρκοκυπρίων και είναι έτοιμη, μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο, να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί καθυστέρηση στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σε περίπτωση κατά την οποία νικητής των λεγόμενων εκλογών, θα είναι ο Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να τύχει ενημέρωσης για την έως τώρα πορεία των συνομιλιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης