Συνάντηση με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για να προσφωνήσει τις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης), στο γραφείο του Αντόνιο Γκουτέρες, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Αναστασιάδης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο γγ των ΗΕ προς τιμήν των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια θα παρακαθήσει στις εργασίες της εναρκτήριας Ολομέλειας της Συνέλευσης, όπου θα μιλήσει ο κ. Γκουτέρες και ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης Αμπντάλα Σιαχίντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, την οποία θα ακολουθήσει διμερής συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο.

Εξάλλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι κατά τη συνάντησή του με τον γγ των ΗΕ θα τονίσει πως «οι όροι εντολής και τα ψηφίσματα παρέχουν το κοινό έδαφος για επανέναρξη του διαλόγου, μην παραγνωρίζοντας το μέχρι το Κραν Μοντανά παραχθέν έργο μέσα από συγκλίσεις και μέσα από συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί», ενώ θα αναφερθεί επίσης στις διάφορες εναλλακτικές προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης