Ν. Αναστασιάδης: Με ενότητα και συναίνεση ο τόπος θα περάσει τη δοκιμασία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2015, 10:28
Ν. Αναστασιάδης: Με ενότητα και συναίνεση ο τόπος θα περάσει τη δοκιμασία
«Το μήνυμα της Ανάστασης μας γεμίζει με αισθήματα προσδοκίας και ενδυναμώνει την πίστη μας στον αγώνα του κυπριακού λαού για επίτευξη μιας λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωση με την ευκαιρία των εορτών, τονίζοντας ότι στόχος είναι «μια λύση που να είναι βιώσιμη και λειτουργική και θα διανοίξει τις προοπτικές για ένα ευήμερο μέλλον για όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία του Πάσχα, ευχήθηκε στον κυπριακό λαό όπως η Ανάσταση του Κυρίου αποτελέσει την αρχή του τέλους στη μεγάλη δοκιμασία που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι με ενότητα και τη μέγιστη συναίνεση και συνεργασία όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων και πάνω από όλα του κυπριακού λαού μπορούμε να πετύχουμε πολλά, με μοναδικό πάντοτε γνώμονα το καλό του λαού και της πατρίδας μας.

Δηλώνοντας βαθύτατα αισθήματα εκτίμησης και σεβασμού προς το λαό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι «αυτή την ώρα η σκέψη μας στρέφεται προς τους αγνοούμενους και τους συγγενείς τους, τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες μας και προς όσους καρτερικά υπομένουν και προσδοκούν στην Ανάσταση της πατρίδας μας που θα σημάνει τον τερματισμό της κατοχής, την επανένωση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας».

Ο Ν.Αναστασιάδης σημειώνοντας ότι «η σκέψη μας στρέφεται και προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και τις ομάδες εκείνες της κοινωνίας που έχουν πληγεί περισσότερο και βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης», δηλώνει ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές για στήριξη των ευάλωτων ομάδων και ειδικά των ανέργων συμπατριωτών μας.

Περαιτέρω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε σίγουρος πως σύντομα η κρίση θα περάσει ανεπιστρεπτί, αναφέροντας ότι «έχουμε γυρίσει σελίδα και μια νέα περίοδος προοπτικής και προόδου διαμορφώνει το μέλλον της πατρίδας μας».

«Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα προσβλέποντας στην Ανάσταση που θα φέρει τη λευτεριά και την ευημερία στην πατρίδα μας», ανέφερε καταληκτικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2015, 10:38