Μείωση του στρατιωτικού προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης πρότεινε ο Αντόνιο Γκουτιέρες

Μείωση του στρατιωτικού προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης πρότεινε ο Αντόνιο Γκουτιέρες
Μικρή μείωση, κατά 26 άνδρες, προτείνει o γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για το στρατιωτικό προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και την περίοδο 2018-19, στη βάση στρατηγικής αξιολόγησης. Σύμφωνα με την πρόταση, το στρατιωτικό προσωπικό θα μειωθεί από τα 860 μέλη στα 834.

Παράλληλα, ο Αντόνιο Γκουτιέρες προτείνει αύξηση του προϋπολογισμού κατά 1.150.000 δολάρια, ο οποίος θα ανέλθει σε 55.152.000. Ο προϋπολογισμός αφορά στην περίοδο από την 1η Ιουλίου 2018 έως τις 30 Ιουνίου 2019.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Ειρηνευτική Δύναμη θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη δημιουργία συνθηκών που θα συμβάλουν στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού και στην επιστροφή της χώρας σε κανονικές συνθήκες. Τονίζει ότι την περίοδο έως και το 2019 η Ειρηνευτική Δύναμη θα συνεχίσει τον σχεδιασμό της μεταβατικής περιόδου έπειτα από ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, σε συνεργασία με τη Γραμματεία του ΟΗΕ.

Επίσης, αναφέρει ότι θα συνεχίσει «να λειτουργεί ως σύνδεσμος και να στηρίζει τις ομάδες που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη συμβολή τους στην ειρηνευτική διαδικασία, καθώς και τις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 14:52