Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την κατ` ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σήμερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας για το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έκανε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο κ. Αναστασιάδης συζήτησε μαζί τους τα περαιτέρω βήματα και υπήρξε συντονισμός ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο. Τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασαν συμπαράσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και άλλους ομολόγους στο περιθώριο του έκτακτου δείπνου των 28 για την ανάδειξη των επικεφαλής των θεσμών της Ε.Ε. για την επόμενη πενταετία.

Επίσης ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του για το ίδιο θέμα κατά την σχετική προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΛΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης