Η Μαρίνα Παράσχου, πρώην σύζυγος του Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά, βρέθηκε άθελά της στο επίκεντρο της προσοχής των κυπριακών και των διεθνών ΜΜΕ, όταν ο 59χρονος Αιγύπτιος έκανε αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της EgyptAir, το οποίο και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης. Το τηλέφωνο χτύπησε και όταν το σήκωσε, ενημερώθηκε με έκπληξή της για το θρίλερ που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πρωί της Τρίτης όταν με πήραν τηλέφωνο από την αστυνομία. Μου ανέφεραν κάτι για την αεροπειρατεία και τον Μουσταφά και μου είπαν ότι σε λίγο θα με παραλάμβανε ένα περιπολικό, να με μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Είπαν ότι με πήραν εκεί για να μιλήσω με τον Σαΐφ, επειδή το ζητούσε στην επιστολή του, αλλά αυτό είναι ψέμα. Με οδήγησαν εκεί για να επιβεβαιώσω, ακούγοντάς τον να μιλά από τον ασύρματο, ότι ήταν αυτός» τόνισε.

Ανακρίβειες

«Σε διάφορα ΜΜΕ και ιστοσελίδες ο Σαΐφ παρουσιάστηκε ως ένας περίπου ρομαντικός άνθρωπος, που ήθελε να μου στείλει μήνυμα και έκανε αεροπειρατεία. Στην επιστολή του, όμως, δεν έγραφε λέξη για μένα» τόνισε και πρόσθεσε ότι πολλά από αυτά που ειπώθηκαν ήταν εκτός πραγματικότητας αν ληφθεί υπ’ όψιν το τραυματικό παρελθόν που βίωσε μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρίνα Παράσχου τόνισε ότι με τον Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά γνωρίστηκαν τυχαία στη Λάρνακα, το 1983, παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένεια​«Κάποιοι έκατσαν και έγραψαν πως “ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουστάφα, έκανε αεροπειρατεία για χάρη της Μαρίνας από την Ορόκλινη”. Μακάρι να ήταν έτσι. Τους πληροφορώ πως τούτος ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για μια στιγμή για τα μωρά του, ούτε όταν ζούσε εδώ, ούτε και όταν έφυγε. Πρόσφερε μόνο πόνο, δυστυχία και τρόμο. Και τώρα ακόμα που είναι κρατούμενος από την αστυνομία, εγώ και τα παιδιά μου φοβούμαστε» εξομολογήθηκε.

«Δεν ξέρω πώς πρέπει να αισθάνονται κάποιοι, αν ήξεραν πως το επταετές πέρασμα αυτού του ανθρώπου από την οικογένειά μου, ήταν μια μαύρη περίοδος. Γεμάτη απειλές, ξύλο, βάσανα και τρόμο. Από έναν άνθρωπο που ήξερε να παράγει τον τρόμο και να σπέρνει μέσω αυτού τη δυστυχία στους γύρω του. Ήταν ένας ανισόρροπος, τρομακτικός άνθρωπος» πρόσθεσε.

«Γάμος – μαρτύριο»

Η Μαρίνα Παράσχου τόνισε ότι με τον Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά γνωρίστηκαν τυχαία στη Λάρνακα, το 1983, παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένεια (τρία παιδιά).

Η κα Παράσχου υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση της με τον Μουσταφά ήταν το γεγονός ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών

Όπως είπε, τα επόμενα επτά χρόνια ήταν ο χειρότερος εφιάλτης στη ζωή της. Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, ο Μουσταφά ήταν 26 ετών και η ίδια 18. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο πρώην άνδρας της δεν εργάστηκε ποτέ και δεν πρόσφερε οικονομικά στο σπίτι. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου, το ζευγάρι διέμενε στο πατρικό της στην Ορόκλινη και τα περισσότερα έξοδα καλύπτονταν από τον πατέρα της. Το ίδιο συνέβαινε και όταν γεννήθηκαν τα παιδιά τους. Η κα Παράσχου υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη σχέση της με τον Μουσταφά ήταν το γεγονός ότι αυτός έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και πως όταν δεν υπήρχαν τα χρήματα για να εξασφαλίσει τη δόση του, γινόταν βίαιος και δεν δίσταζε να ξεσπά ακόμα και στα παιδιά τους.

Όπως δήλωσε, ο γάμος τους ήταν «σκέτη κόλαση», γι’ αυτό και όταν έφθασε η κατάσταση στο απροχώρητο και οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, αισθάνθηκε λυτρωμένη.

«Ποτέ δεν ρώτησε για τα παιδιά του»

Το 1990 ο Μουσταφά εγκατέλειψε τόσο την ίδια όσο και τα παιδιά τους. Το διαζύγιο βγήκε λίγους μήνες αργότερα. Μεταξύ τους υπήρξε μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία.

Ενδεικτικό της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί, αποτελεί το γεγονός ότι όταν ένα από τα τρία παιδιά τους σκοτώθηκε σε τροχαίο, εκείνη θεώρησε σωστό να τον ενημερώσει. Η απάντησή του, όπως υποστήριξε η κα Παράσχου, ήταν: «Και εμένα τι με νοιάζει, δεν πειράζει που σκοτώθηκε». Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι το πρωί της Τρίτης, όταν και όλα τα διεθνή ΜΜΕ είχαν πρώτο θέμα την αεροπειρατεία στο αεροπλάνο της Egypt Air.

Άνθρωπος με σκοτεινό παρελθόν

Η Μαρίνα Παράσχου γνωστοποίησε ακόμη ότι η επταετής συμβίωση μαζί του σημαδεύτηκε με 4-5 απελάσεις από την Κύπρο είτε λόγω πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης εισόδου στο νησί ως «επικίνδυνου προσώπου» ή λόγω εμπλοκής του σε διάφορες αξιόποινες πράξεις.

«Όταν γινόταν η απέλασή του από την Κύπρο, συνήθως εξέτιε ποινές φυλάκισης στη χώρα του, την Αίγυπτο και έπειτα, με πλαστά έγγραφα κατόρθωνε να επιστρέφει» ανέφερε η πρώην σύζυγός του.

Η Μαρίνα Παράσχου γνωστοποίησε ακόμη ότι η επταετής συμβίωση μαζί του σημαδεύτηκε με 4-5 απελάσεις από την Κύπρο είτε λόγω πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης εισόδου στο νησί ως «επικίνδυνου προσώπου» ή λόγω εμπλοκής του σε διάφορες αξιόποινες πράξεις​Μεταξύ των αξιόποινων πράξεων που έγιναν στο νησί περιλαμβάνεται επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης σε αστυνομικό του ΤΑΕ Λάρνακας, κατά τη διαδικασία της απέλασής του με αεροπλάνο. Αυτό συνέβη κάποια στιγμή τη διετία 1986-87, με την ίδια να μην μπορεί να το τοποθετήσει χρονικά με ακρίβεια. Η κα Παράσχου χαρακτήρισε τον πρώην σύζυγό της παρορμητικό με εξάρσεις θυμού, εθισμένο σε ουσίες και με διαταραγμένη συμπεριφορά και προσωπικότητα.

Όπως είπε, τον είχε ακούσει να καυχιέται ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών και πως είχε δεχτεί σφαίρα στον θώρακά του, τα σημάδια της οποίας επεδείκνυε σε κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, υποστήριζε ότι διετέλεσε αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο Μουσταφά ήταν φανατικός υποστηρικτής του Γιασέρ Αραφάτ και της οργάνωσής του, PLO. Για τον λόγο αυτό είχε εκτίσει σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής του -την οποία η κα Παράσχου δεν διευκρινίζει- τετραετή φυλάκιση στη Συρία.

Επιπλέον, τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» άνθρωπο, δίνοντας έμφαση στα διάφορα τατουάζ-σύμβολα, που φαίνεται να σχετίζονται με «το σκοτεινό παρελθόν» του. «Ήμουν σίγουρη από τα τατουάζ -ειδικά για ένα που δεν θέλω να πω δημόσια τι ήταν- πως αυτός ο άνθρωπος είχε σχέση με σκοτεινά πράγματα» υποστήριξε.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Διαβάστε επίσης:
Άγνωστες πτυχές για την υπόθεση της αεροπειρατείας στη Λάρνακα

Βαρύ κατηγορητήριο για τον αεροπειρατή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης