Την περίοδο 27 Δεκεμβρίου 2020 με 5 Φεβρουαρίου 2021 διενεργήθηκαν 32.837 εμβολιασμοί σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου.

Την 1η δόση του εμβολίου έλαβαν συνολικά 22.813 άτομα που εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα των άνω των 80 ετών, σύμφωνα με το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού για την COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία χορήγησης της 2ης δόσης σε επαγγελματίες υγείας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και διαμενόντων και προσωπικού οίκων ευγηρίας σε όλες τις Επαρχίες μέσω κινητών μονάδων. Επιπλέον, έχει αρχίσει η διαδικασία χορήγησης της 2ης δόσης στα Κέντρα Εμβολιασμού των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών, σύμφωνα με τα ραντεβού που καθορίζονται μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έλαβαν μέχρι στιγμής και τη 2η δόση και συνεπώς ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους, ανέρχεται σε 10.024.

Συστήνεται στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπο-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού. Ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 80 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού στην επόμενη ομάδα σύμφωνα με το Εμβολιαστικό Πλάνο. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι, στη βάση των σχεδιασμών, από σήμερα είναι διαθέσιμα μέσω της Πύλης Εμβολιασμού 10.058 ραντεβού και πρόσβαση στην Πύλη έχουν τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών, τα οποία δεν έχουν διευθετήσει ραντεβού τις προηγούμενες εβδομάδες ή δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί. Τα ραντεβού αφορούν την περίοδο από τις 8 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου. Επίσης, για διευκόλυνση των πολιτών, μέσω κινητών μονάδων πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τις αναμενόμενες ποσότητες εμβολίων που θα παραληφθούν εντός του μήνα, είναι να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο η διαδικασία εμβολιασμού με την 1η δόση για τα άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών και τους επαγγελματίες υγείας. Ταυτόχρονα, έπειτα από εισήγηση της ad hoc επιτροπής που έχει συσταθεί, ώστε να καθοριστεί η ιεράρχηση των ευάλωτων ομάδων, αρχίζει σταδιακά ο εμβολιασμός ατόμων που εμπίπτουν σε συγκεκριμένες ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης