Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζουν για σήμερα οι μελισσοκόμοι στη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενοι για την μην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.

Οι μελισσοκόμοι θα ξεκινήσουν από τις Επαρχίες Πάφου, Λεμεσού και Λάρνακας και αναμένεται να συγκεντρωθούν στο χώρο στάθμευσης του «Γυμναστικού Συλλόγου τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), στην είσοδο της Λευκωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου, Φίλιππος Παπαηλία, θα αποκλείσουν για λίγα λεπτά τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού Μεγάρου.

Ακολούθως, οι μελισσοκόμοι θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Γεωργίας το οποίο προγραμματίζουν να αποκλείσουν με ανθρώπινη αλυσίδα.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Τροχαίας Αρχηγείου, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μελισσοκόμων θα διαρκέσουν μέχρι τις 17.00 το απόγευμα και η Τροχαία θα είναι επί ποδός για να βοηθά την κυκλοφορία στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, Χαράλαμπος Χριστοδούλου, ότι το κυριότερο πρόβλημα είναι οι ζημιές 1,5 εκατ. που προκλήθηκε από τους μελισσοφάγους.

Επέκρινε τον υπουργό Γεωργίας ότι είχε δεσμευτεί για επίλυση των προβλημάτων εντός ενός μήνα χωρίς ωστόσο μετά από μήνες να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης