Συνεδριάζει το απόγευμα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, υπό την προεδρία του προέδρου του, Νικόλα Παπαδόπουλου, εν μέσω πληροφοριών ότι η γραμματεία του κόμματος θα εισηγηθεί για τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο είναι αντίπαλοι οι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, ψήφο «κατά βούληση». Στην ίδια θέση προσανατολίζονται και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ συναντήθηκε με τον Σταύρο Μαλά, τον οποίο υποστηρίζει το ΑΚΕΛ. Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και ο κ. Μαλάς την χαρακτήρισε «παραγωγική», ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση, κατά πόσο υπήρξε κοινό έδαφος στη συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο. «Θα κάνουμε δηλώσεις, όταν προσέθεσε, αναφέροντας ότι θα συναντηθεί, επίσης, με τους προέδρους της Συμμαχίας Πολιτών, της Αλληλεγγύης και των Οικολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τους αρχηγούς των κομμάτων , που στήριξαν τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ενώ αύριο θα έχει θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.

Στο Πειθαρχικό πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείο του ΔΗΚΟ

Στο μεταξύ, πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για διαγραφή, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του κόμματος, «παραβίασαν την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και εργάστηκαν ενάντια στην υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος». Συγκεκριμένα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ προτείνει στο Εκτελεστικό Γραφείο να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι: Μάριος Καρογιάν, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Μιχάλης Γιακουμή, Χρήστος Φλουρέντζος και Γιάννος Λακκοτρύπης. Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή της συμμετοχής τους στα συλλογικά όργανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης