Κύπρος: Στη Λεμεσό αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, 15:55
Κύπρος: Στη Λεμεσό αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης
Με στόχο την περαιτέρω συνεργασία και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου - Ρωσίας σε μια σειρά διαφόρων θεμάτων που άπτονται και των πρόσφατων συμφωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, φτάνει αύριο στη Λεμεσό 20μελής αντιπροσωπεία από την Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από διοικητικά στελέχη της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης, καθηγητές πανεπιστημίων, ειδικούς σε θέματα τουρισμού, εκπαίδευσης, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης-αποχέτευσης και άλλους.

Η αντιπροσωπεία θα έχει διμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του ΚΟΤ, του ΤΕΠΑΚ, του ΕΒΕΛ, της ΕΤΑΛ και θα οργανωθούν επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΛΑ, του ΣΥΛ και του ΤΕΠΑΚ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού συσκέψεις για μια σειρά θεμάτων, «με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ των δυο πόλεων και ευρύτερα μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, στις συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσία, υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στα εν λόγω θέματα και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για προώθηση τους και από τις δυο πλευρές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, 16:03