Την πληροφορία ότι όσα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δεν έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν την Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου Κυριάκος Κούσιος.

«Όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί θα εμβολιαστούν αύριο στις 09:00 στο εμβολιαστικό κέντρο Έγκωμης με AstraZeneca, δίδοντας έτσι μήνυμα εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ο υπουργός Εξωτερικών, λόγω απουσίας στο εξωτερικό, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα στις 09:00» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o κ. Κούσιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται παράλληλα πως η Κύπρος παραλαμβάνει σήμερα το απόγευμα 2.400 εμβόλια της Johnson&Johnson αλλά είναι ακόμη άγνωστο αν θα χορηγηθούν τελικά, ύστερα από τα έξι περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν στις ΗΠΑ.

Οι Φαρμακευτικές Αποθήκες του Υπουργείου Υγείας έχουν οδηγίες να παραλάβουν τις δόσεις και να τις δεσμεύσουν μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας δήλωσαν ότι επίσημα δεν υπάρχει πληροφόρηση κατά πόσο θα χορηγηθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Κύπρο. «Προς το παρόν θα μείνει σε αναμονή και δεν θα χορηγείται», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης