Χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αψηφώντας τους 39 βαθμούς της θερμοκρασίας, συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας. Πολλοί φορούσαν άσπρες φανέλες, στις οποίες αναγραφόταν το σύνθημα «όχι στην διάλυση του δημόσιου σχολείου».

Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην απόφαση του Υπουργικού να προχωρήσει με μέτρα για εξορθολογισμό των διδακτικών τους ωρών, απαίτησαν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η σημερινή εκδήλωση ήταν από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών των τελευταίων χρόνων. Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Ελλήνων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου, Γιάννος Σωκράτους, τόνισε ότι περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί έστειλαν μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Σημείωσε, επίσης, ότι αυτό το οποίο θέλουν οι εκπαιδευτικοί είναι να έχουν την αξιοπρέπεια που τους αξίζει. Επιζητούν, πρόσθεσε, το διάλογο, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, μιλώντας στο ΡΙΚ, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής του και απέρριψε το ενδεχόμενο διαλόγου από μηδενική βάση. Ωστόσο, απηύθυνε έκκληση στις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προσέλθουν σε διάλογο.

Σημείωσε ότι, ενώ η Κύπρος ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη για την παιδεία, τα μαθησιακά αποτελέσματα είναι άσχημα, γι’ αυτό, είπε, και είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός δήλωσε ότι λανθασμένα πέρασε το μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν δουλεύουν αρκετά, τονίζοντας ότι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Πρόσθεσε ότι δεν θα επηρεαστούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών, αλλά θα γίνει ανακατανομή κονδυλίων για να εξορθολογιστούν οι δαπάνες και να ενισχυθούν άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης