Συναγερμός έχει σημάνει σε Ευρώπη και Κύπρο για ακατάλληλα μελάνια, τα οποία χρησιμοποιούνται για τατουάζ. Στο μικροσκόπιο των αρχών το ενδεχόμενο να έχουν διοχετευτεί και στην κυπριακή αγορά.

Ειδικότερα μελάνια tattoo με επικίνδυνες χημικές και καρκινογόνες ουσίες, εντοπίστηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για 85 διαφορετικά μελάνια, τα οποία είναι ως επί το πλείστο, αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης. Κάποια άλλα έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα και μερικά σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι κυπριακές αρχές, οι οποίες ειδοποιήθηκαν μέσω του συστήματος Rapex, βρίσκονται ήδη σε κινητοποίηση.

Όπως δήλωσε στο sigmalive.com ο Λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, Σάββας Σάββα, θα πραγματοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα έρευνες σε περίπου 50 κέντρα δερματοστιξίας σε ολόκληρη την Κύπρο για τυχόν εντοπισμό των επικίνδυνων μελανιών.
Οι έρευνες θα ολοκληρωθούν στα μέσα του επόμενου μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα κατασχεθούν όλα τα επικίνδυνα μελάνια, που θα εντοπιστούν και θα ενημερωθούν κατάλληλα οι δερματοστίκτες της Κύπρου για τις επικίνδυνες ουσίες που κυκλοφορούν, ούτως ώστε να είναι προσεχτικοί με τις αγορές τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης