Θέματα, που σχετίζονται με τις εγγυήτριες (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία) δυνάμεις έχουν εγερθεί κατά τις χωριστές επαφές χθες και σήμερα της απεσταλμένης του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Λουτ.

Για τον λόγο αυτό η κ. Λουτ, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου θα έχει επικοινωνία με τις εγγυήτριες δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα αποσαφηνιστεί κατά ποσό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα του να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσει με τον κ. Ακιντζί για καθορισμό της συνάντησης. Στη συνάντηση αυτή, εφόσον γίνει, δεν θα είναι παρούσα η κ. Λουτ, είπε ο κ. Προδρόμου. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία επιστροφής της κυρίας Λουτ στην Κύπρο.

Η κ. Λουτ, η οποία συναντήθηκε και με τον κ. Ακιντζί αναχωρεί αργά απόψε από την Κύπρο, έχοντας τις απόψεις των δυο πλευρών προκειμένου ο Αντόνιο Γκουτέρες να καθορίσει τα επόμενα βήματα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης