Κύπρος: Η Λευκωσία αναμένει τα αποτελέσματα της Συνόδου στη Βάρνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 11:33
Κύπρος: Η Λευκωσία αναμένει τα αποτελέσματα της Συνόδου στη Βάρνα
Τα αποτελέσματα της Συνόδου της Δευτέρας στη Βάρνα, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. και η ενταξιακή πορεία της πρώτης, αναμένει η κυπριακή κυβέρνηση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει στη Σύνοδο για να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στο ΡΙΚ.

Οι τουρκικές ενέργειες, δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, εκτός από τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επηρεάζουν και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, αλλά και συμφωνίες με γειτονικά κράτη.

«Είναι σημαντικό ότι θα τεθούν πλέον επίσημα θέματα της Κύπρου. Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι σε σχέση με τα αποτελέσματα. Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Ερντογάν δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, αλλά αναμένουμε να δούμε αποτελέσματα» ανέφερε ο Κύπριος υπουργός.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης, για να μπορέσουν να εξεταστούν τα αιτήματα του κ. Ερντογάν θα πρέπει η συμπεριφορά της Τουρκίας - όσον αφορά την Κύπρο και όχι μόνο - να τερματιστεί. «Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που έχει αποφασιστεί, σε επίπεδο των 28 ηγετών, για να μπορούν να εξεταστούν όλα αυτά που θα ζητήσει ο Τούρκος πρόεδρος» επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Τουρκίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 14:13