Στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government) στην κυπριακή εκπαίδευση προχωρά το Υπουργείο Παιδείας.

Για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκε το «Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης» (ΣΥΥ), ένα σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα για την τυποποίηση και επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. «Η εισαγωγή του στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι καίριας και πρωταρχικής σημασίας, αφού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αναδόμησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικός στόχος του ΣΥΥ είναι η δημιουργία ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος που θα εξασφαλίσει τη σωστή διαχείριση των πληροφοριών και αυτοματισμού των διαδικασιών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της γραφειοκρατίας και του υψηλού διοικητικού κόστους. Επιπλέον, θα διασφαλίσει την άμεση ενημέρωση, συνεργασία και παροχή υποστήριξης διαφόρων εμπλεκομένων φορέων στην εκπαίδευση.

Οι διάφορες υπηρεσίες του έργου θα προσφέρονται στους χρήστες σταδιακά, ενώ η παροχή του συνόλου των προγραμματισμένων υπηρεσιών θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Το συνολικό ποσό για την υλοποίησή του ΣΥΥ ανέρχεται σε 9.000.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης